Daklekkage Dordrecht

Wat zeggen onze klanten

Wij worden beoordeeld met een 4.9 / 5.0 door 1200+ tevreden klanten!

Onze voordelen

Direct een gratis offerte aanvragen?

Bent u zoekende naar een Dakdekker Dordrecht voor uw lekkage?

Het is niet gek dat u te maken krijgt met een lekkage aan het dak.  Problemen aan het dak kunnen tot vervelende gevolgen lijden: schimmels, vocht of zelfs houtrot. Zelf kunt u al best wat stappen nemen om de lekkage tegen te gaan, maar het inschakelen van een dakdekker is in dit soort situaties bijna niet te vermijden. Onze specialisten van Excellent Dakonderhoud helpen u graag om problemen tegen te gaan en op te lossen. Dan bent u bij Dakdekker Dordrecht op het juiste adres. u kunt hier meer lezen over daklekkages en de onderdelen van een dak. Zo krijgt u een idee wat u kunt doen bij veelvoorkomende problemen en wie u kunt inschakelen.

 

Dakdekker Dordrecht lost uw daklekkage op!

Vaak heeft een lekkend dak te maken met aansluitingen en de details van het dak. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de schoorsteen, ontluchtingen of de dakgoot. Zo kan er een daklekkage ontstaan door een dakgoot die versleten of verstopt is. Daarnaast kan oud materiaal ook nadelig zijn voor het voorkomen van een daklekkage. Ook weersomstandigheden kunnen een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van daklekkages. Zo kan een storm voor veel schade zorgen. Excellent Dakonderhoud is de dakdekker Dordrecht die uw dakproblemen kan oplossen.

Het dak en de onderdelen

Alle verschillende onderdelen van het dak zorgen ervoor dat deze op zijn plaatst blijft. Het belangrijkste onderdeel is de hoofddraagconstructie van het dak welke uit spanten bestaat. Deze spanten zorgen ervoor dat elementen zoals regen en sneeuw worden afgevoerd. Ze bestaan uit bijvoorbeeld hout of staal, waarbij staal wel de stevigste fundering geeft. Wanneer het een groot dak betreft is het dus logisch dat er stalen spanten aanwezig zijn. Tussen deze spanten zitten onderdelen die gordingen worden genoemd. Deze voeren een deel van de dakbelasting af. Hierover wordt weer dakbeschot aangebracht, waardoor het dakoppervlak de gordingen kan belasten. Ook kan er nog een zogenaamd knieschot worden aangebracht op het dak, wat als steunpunt fungeert. Dit is een belangrijk onderdeel omdat het deels de dakbelasting draagt. Dakdekker Dordrecht vertelt u graag meer over deze verschillende onderdelen.

Alle onderdelen zijn erg belangrijk !

Een ander belangrijk onderdeel van het dak is de muurplaat. Deze plaat dient als verbinding tussen de vloer en het dakvlak. Ook zorgt een muurplaat dat er spatkracht wordt opgenomen van het dak. Dit is de horizontale en verticale belasting bij een schuin dak. Deze muurplaat zorgt door het opnemen van spatkracht ervoor dat het dak op zijn plek blijft, en wordt vastgemaakt door middel van staalstrippen. Hierdoor wordt de spatkracht geneutraliseerd, en de strippen zorgen ervoor dat afschuiven wordt tegengegaan. Daarna worden dakpannen en panlatten over het dakbeschot gelegd. Deze moeten wel goed op elkaar aansluiten, omdat er zo een groot geheel ontstaat en het goed op elkaar past. Wanneer dit alles goed vastzit neemt de kans op schade door externe omstandigheden af. Al deze onderdelen zijn erg belangrijk en zorgen voor een stevig dak en een bewoonbare woning. Als je een dakdekker Dordrecht zoekt kunnen de specialisten van Excellent Dakonderhoud zorgen voor een juist geplaatst dak.


Waarom is isolatie belangrijk bij een dak?

In uw huis wilt u voornamelijk in de wintermaanden zoveel mogelijk warmte in uw woning vasthouden. Om deze reden is het belangrijk om isolatie achter uw dakbeschot aan te brengen waardoor er meer warmte binnen blijft. Daarnaast kan deze isolatie ook condensvorming tegengaan en daarom raden wij zeker bij oude woningen aan om de woning wel te isoleren. Uiteindelijk zorgt dit voor een kostenbesparing omdat er meer warmte binnen blijft en u dus minder energie nodig heeft. U haalt de investering in isolatiemateriaal er dus zeker uit. Daarnaast is een dak dat goed is gelegd en de juiste isolatie heeft, ook beter bestand tegen een daklekkage. Zoek dus een dakdekker Dordrecht die u hierbij kan helpen. Een dakdekker van Excellent Dakonderhoud helpt u er graag mee.

 

Het ontstaan van een lekkend dak

Waardoor krijgt u een deklekkage in uw dak? Er zijn allemaal verschillende redenen waardoor dit kan gebeuren. Daklekkages komen bij alle soorten daken voor, en soms maakt het niet uit hoe goed het dak is gelegd. Het is vaak zo dat ontstane schade pas wordt gezien als het al te laat is. Je ziet dan bijvoorbeeld vochtplekken of andere verkleuringen op het plafond of op de muur. Omdat er verschillende oorzaken zijn, is het verstandig een dakdekker Dordrecht hierbij te laten helpen. Mede omdat het vinden van de oorzaak erg lastig kan zijn. Zo kan het komen door problemen met de naden of problemen met het lood in het dak. Als de naden bijvoorbeeld beschadigd zijn, kunnen ze eerder opengaan en daardoor kan water makkelijk binnendringen. Deze schades kun je tegengaan door je dak goed te onderhouden en door af en toe een dakinspectie uit te voeren. Dit kun je zelf doen, maar als je dit door een dakdekker Dordrecht laat doen weet je zeker dat het op een professionele en juiste manier wordt gedaan. Ga preventief te werk en voorkom hoge kosten op de lange termijn.

Een daklekkage brengt veel ellende mee

Bij een daklekkage is vaak de onzichtbare schade de ergste schade. Vaak zie je vochtplekken meteen, maar dit is nog niet het ergste. Kosten kunnen uiteindelijk hoog uitvallen, en dit is niet wenselijk. De oorzaken van dit probleem, een lekkage, hebben vaak te maken met aansluitingen en details van een dak. Zo is de kans groot dat een lekkage bij de schoorsteen ontstaat, of bij de dakgoten of ontluchtingen van het huis. Dit kan bijvoorbeeld door een versleten of verstopte dakgoot ontstaan. Ook onvoldoende onderhoud en oud materiaal kunnen voor problemen zorgen, bijvoorbeeld voor het scheuren van daklood. Daarnaast kan een lekkage ontstaan door problemen in de regenpijp of in de dakdoorvoer. Veel redenen dus. Let er daarnaast ook op dat het dak van de buren voor problemen kan zorgen. Als deze beschadigd is kan dit invloed hebben op jouw dak en woning. Een dakdekker Dordrecht kan je goed helpen met deze problemen. Ook als de schade is ontstaan door externe factoren, zoals bijvoorbeeld een storm. Vooral bij erg krachtige stormen kan de schade soms groot zijn, en is het belangrijk om zo snel mogelijk een dakdekker Dordrecht in te schakelen. Een dakdekker van Excellent Dakonderhoud vindt de oorzaak en komt snel in actie.

Tekenen dat je een lekkage kunt hebben

Lekkages zijn vaak duidelijk te herkennen aan vochtplekken op de muur of door andere verkleuringen. Ook kan het behang gaan hangen en kan er schimmel ontstaan bij de vochtplekken. Dit zijn duidelijke beschadigingen, maar dit is niet altijd het geval. Sommige lekkages zijn minder opvallend, en het kan daarnaast zo zijn dat de echte oorzaak ver van de vochtplek af zit. Het opsporen en verhelpen van een lekkage kan daarom lastig zijn. Dit is een belangrijke reden om een dakdekker Dordrecht in te schakelen die je hierbij kan helpen. Bij Excellent Dakonderhoud doen we dat graag, want onze specialisten hebben veel ervaring met het opsporen van daklekkages. Het inzetten van een dakdekker Dordrecht kan uiteindelijk een ergere schade voorkomen.

Lekdetectie inschakelen voor de lekkage

Als het opsporen van een lekkage niet gemakkelijk gaat, dan is het inzetten van een dakdekker Dordrecht niet een gek idee. Wanneer een specialist wordt ingezet om dit te vinden, wordt dit ook wel de lekdetectie genoemd. Wij van Excellent Dakonderhoud zijn ook gespecialiseerd in lekdetectie. Hierbij gebruiken wij goede methoden om het vocht en de lek op te sporen. Een specialist zorgt dat het lek snel is gelokaliseerd en daardoor wordt het sloop- en breekwerk beperkt. Hiermee zorgen we dat jij niet nog meer kosten krijgt, omdat ergere schade wordt voorkomen. Uiteindelijk kan je vaak een deel van de kosten ook claimen bij je verzekering.

Meest voorkomende daken in Nederland

Er zijn veel verschillende soorten woningen in Nederland, dus ook allemaal verschillende soorten daken. De meeste huizen hebben een hellend of een plat dak. Wanneer we het over de ernst van een lekkage hebben, zijn er wel wat verschillen tussen deze twee soorten daken. Huizen met een plat dak hebben bijvoorbeeld een hoger risico op een daklekkage. Dit heeft met het aantal naden op een plat dak te maken. Dit zijn er veel meer dan bij een hellend dak, en dit zorgt voor een hoger risico. Bij koud weer krimpen deze naden en bij warm weer zetten ze uit, waardoor er sneller scheuren in komen. Hierdoor neemt de kans op een lekkage toe. Het risico op schade is vaak groter wanneer het een oud dak betreft. Wanneer je een ouder dak hebt doe je er goed aan om dit opnieuw te laten bekleden door een dakdekker Dordrecht.

Bij een hellend dak is de kans op een daklekkage ook aanwezig, maar minder groot dan bij een plat dak. Als het voorkomt zijn er verschillende oorzaken aan te wijzen. Vaak zijn externe omstandigheden, zoals een storm, de reden voor een dakbeschadiging. Harde windstoten zorgen er hierbij bijvoorbeeld voor dat dakpannen beschadigen of zelfs van het dak afwaaien. Wanneer dit gebeurt kan water zo de woning binnenkomen, en dit zorgt voor schade. Een dakdekker Dordrecht van Excellent Dakonderhoud zorgt dat dit wordt opgelost.

Vinden van het probleem bij deze daken

Er zit wel een verschil in het vinden van een daklekkage tussen een plat en hellend dak. Allereerst worden platte daken vaak beplakt met bitumen, welke worden vastgemaakt aan het dakbeschot. Hierbij zijn de naden een zwakke plek waar problemen kunnen ontstaan. Door een dakdekker Dordrecht zijn lekkages bij een plat dak eenvoudig te verhelpen, en dit wordt vaak gedaan door een vloeibare dakbedekking te leggen.

Om de exacte oorzaak te vinden is vaak extra moeite nodig, en dit kan een dakdekker zeker doen. De reparatie van een plat dak start allereerst met een probleemanalyse. Deze kun je zelf uitvoeren door een kijkje op het dak te nemen. Doe dit alleen als het op een veilige manier te bereiken is. Wanneer je zelf niet het probleem kan vinden dan helpt een dakbedeker er graag bij, want hij of zij heeft hier speciale apparatuur voor. De tweede stap is daarna het schoonmaken en opruimen van het dak. Hierdoor kan de reparatie beter worden uitgevoerd. Daarna kan de dakdekker Dordrecht aan de slag om het op te lossen. In sommige gevallen kan het worden hersteld met een pasta, maar als het een grotere schade betreft kan het zijn dat er een nieuwe dakbedekking moet worden gelegd.

Ook bij het herstel van een hellend dak moet eerst een analyse worden uitgevoerd. De schade bij dit type dak is vaak snel te vinden, omdat een kapotte of missende dakpan wel opvalt. Wel is het zo dat schades aan een nok of schades aan een glazuurlaag lastiger te vinden zijn. Ook bij een hellend dak kun je zelf een blik werpen, en daarna je dakdekker Dordrecht inlichten. Bij dit soort problemen kan een makkelijke reparatie soms al goed genoeg zijn. Daarentegen kan bij een ergere schade wel meer werk nodig zijn. Dit kan bijvoorbeeld komen door oude dakpannen. Wij van Excellent Dakonderhoud zorgen er in ieder geval voor dat je problemen worden opgelost.

Los het probleem snel op

Wanneer je problemen hebt met je dak wil je dat natuurlijk zo snel mogelijk oplossen, want hoe langer je wacht, hoe groter de schade wordt. Hierdoor kunnen de kosten nog hoger oplopen. Kies er dus voor om snel een dakdekker Dordrecht in te schakelen, en wij helpen je hiermee. Zo kun je ergere schades zoals schimmel, kortsluiting en een blijvende natte isolatie voorkomen. Dit kan allemaal leiden tot een rotting van de woning en het dak, waardoor je uiteindelijk je gehele dak moet vervangen. Ook zorgt dit voor hogere energiekosten. Om deze redenen wil je niet dat een daklekkage erger wordt, en daarom is het goed om er snel bij te zijn. Een dakdekker Dordrecht helpt je er graag mee.


Kijk naar een bedrijf met certificaat

Het maakt niet uit wat voor woning of dak je hebt, wij van Excellent Dakonderhoud kunnen je lek opsporen, verhelpen en oplossen. Als je online gaat zoeken naar bedrijven, zul je verschillende tegenkomen. Hierbij is het belangrijk dat je kijkt naar een gespecialiseerd en erkend bedrijf om je te helpen. Wij van Excellent Dakonderhoud bezitten een VCA-certificering. Zo kun je er zeker van zijn dat wij ons werk goed en op een professionele manier uitvoeren.

Voordat je een dakdekker Dordrecht contacteer is het goed om je verzekering te bellen om de schade al te melden. Dit kun je doen onder je inboedelverzekering of je opstalverzekering. Alle schades aan je dak door lekkages worden in de meeste gevallen gewoon vergoed. Wel moet het zo zijn dat het niet je eigen schuld is geweest.

 

Voorkom het probleem van lekkages

Uiteindelijk kan een daklekkage tot veel problemen leiden. Daarom is het verstandiger om een lekkage te voorkomen. Dit kunt u doen door uw dak regelmatig en op de juiste wijze te onderhouden. Ook bent u er in het geval van schade op tijd bij. Een dakdekker Dordrecht kan uw professioneel advies geven en daarnaast problemen snel opsporen. Daarnaast helpt het om uw dak regelmatig te reinigen en te onderhouden om zo de conditie optimaal te houden. Het dak gaat hierdoor langer mee en is er minder renovatie of vervanging nodig. Als je het dak beter onderhoud, kan bijvoorbeeld vaker mos worden verwijderd. Als je dit laat groeien, kan het mos zijn gang gaan en dit kan uiteindelijk dakpannen aantasten. Het inschakelen van een dakdekker Dordrecht kan dus zeker goed van pas komen. Een specialist kan jouw dak controleren en zorgen dat hoge kosten worden voorkomen. Daarnaast kunnen problemen aan je dak ook voor een minder veilig huis zorgen, en dit wil je natuurlijk voorkomen.

 

Aanbrengen van dakbedekking moet goed worden gedaan!

Het leggen van dakbedekking en dakpannen is misschien wel het meest belangrijke voor een stevige dak. Dit is erg belangrijk want een dak houd je woning droog en schoon, en is een belangrijk onderdeel van uw woning. Veiligheid is daarnaast ook een belangrijk onderdeel van uw woning. Vochtschade kan zorgen dat dit in het geding wordt gebracht. De drie grote oorzaken die een rol spelen bij het aanrichten van schade aan je dak zijn: rotting, schimmel en vocht. Hierdoor wordt uw dak zwakker en kunnen er eerder lekkages ontstaan. Onderschat het werk van een dakdekker daarom zeker niet. Door dit te doen kunt u veel kosten besparen, en daarnaast je veiligheid in huis garanderen. Laat regelmatig een specialist naar uw dak kijken om dit allemaal te voorkomen. Bij Excellent Dakonderhoud kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een periodiek onderhoud. Hierbij worden alle aspecten van uw dak gecontroleerd. Als de schade eenmaal is ontstaan is het vaak al te laat, en daarom is het zeker geen overbodige luxe om het af en toe te controleren. Als het om dakbeschadigingen en daklekkages gaat, is het gezegde “voorkomen is beter dan genezen” dus ook zeker van toepassing.

Direct een Dakspecialist inschakelen?

Gratis Dakinspectie!

Wacht! Voor je weg gaat.. Je vergeet jouw gratis dakinspectie aan te vragen!

Wacht! Voor je weg gaat.. Je vergeet jouw gratis dakinspectie aan te vragen!