Daklekkage Oplossen Dordrecht

Wat zeggen onze klanten

Wij worden beoordeeld met een 4.9 / 5.0 door 1200+ tevreden klanten!

Onze voordelen

Direct een gratis offerte aanvragen?

Daklekkage Dordrecht oplossen om schade te voorkomen

Wanneer je te maken krijgt met een daklekkage Dordrecht wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen. Een lekkage kan namelijk voor vervelende gevolgen zorgen. Denk aan vocht, houtrot of schimmels in het plafond of in de muur. Het inschakelen van een dakdekker is in dit soort gevallen niet een slecht idee. Bij Excellent Dakonderhoud hebben we specialisten die dakproblemen kunnen opsporen en verhelpen. Zo worden ergere problemen tegengegaan. Zo wordt een daklekkage Dordrecht snel opgelost. In dit artikel lees je meer over dakproblemen en waar en dak nou eigenlijk uit bestaat. Hierdoor krijg je meer inzichten over deze problemen.


Het oplossen van een daklekkage Dordrecht

Een daklekkage kan verschillende oorzaken hebben. Vaak begint deze lekkage doordat er problemen zijn bij de aansluitingen en details van het dak. Zo kan het komen door problemen aan de dakgoot, ontluchtingen of aan de schoorsteen. Denk aan een versleten of verstopte dakgoot. Ook kan oud materiaal zorgen dat er een daklekkage ontstaat. Daarnaast zijn externe omstandigheden, zoals stormachtig weer, ook een grote boosdoener als het om lekkages gaat. Wij van Excellent Dakonderhoud zorgen dat jouw daklekkage Dordrecht wordt opgelost.

Waar bestaat een dak uit?

Een dak kan niet op zijn plaats blijven staan zonder alle onderdelen. Hierbij is de hoofdraagconstructie een van de belangrijkste onderdelen. Deze bestaat uit spanten, welke zorgen dat elementen zoals sneeuw en regen worden afgevoerd. Spanten kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, zoals hout of staal. Omdat staal het stevigste is, zie je vaak dat grotere daken stalen spanten hebben en geen houten spanten. Tussen de spanten zitten gordingen, en deze voeren een deel van de dakbelasting af. Over deze gordingen wordt een dakbeschot aangebracht. Daarnaast kan er op het dak ook een knieschot worden aangebracht. Dit dient als een steunpunt, en is erg belangrijk omdat het deels de dakbelasting draagt. Als deze onderdelen stevig en goed aangebracht zijn, wordt de kans op een daklekkage Dordrecht kleiner.


Muurplaat en staalstrippen van een dak

Om een daklekkage Dordrecht te voorkomen of op te lossen, zijn er nog een aantal andere onderdelen van een dak die belangrijk zijn. Zo is er de muurplaat: een plaat die als verbinding tussen het dakvlak en de vloer dient. Deze muurplaat zorgt dat er spatkracht van het dak wordt opgenomen; dit is de verticale en horizontale belasting bij een schuin dak. De plaat zorgt dat het dak op zijn plek blijft, door spatkracht op te nemen. Deze muurplaat wordt door staalstrippen vastgemaakt, waardoor de spatkracht wordt geneutraliseerd. Over deze onderdelen worden de panlatten en dakpannen gedaan, welke goed op elkaar moeten aansluiten. Zo kan er een groot geheel ontstaan wat stevig en stabiel blijft zitten. Als deze onderdelen goed gelegd zijn dan is de kans op schade ook een stuk kleiner, omdat het geheel steviger is. Zo heb je minder kans op een daklekkage Dordrecht. Dit zorgt voor een goed bewoonbare woning die ook nog eens veilig is. Wij van Excellent Dakonderhoud lossen daklekkage Dordrecht graag voor je op.

De isolatie is belangrijk tijdens koude maanden

Het is belangrijk om zoveel mogelijk warmte in je woning te behouden. Dit is vooral het geval tijdens koudere wintermaanden. Door een extra isolatie achter je dakbeschot te plaatsen, zorg je ervoor dat er meer warmte binnen blijft. Ook kan een extra isolatie het ontstaan van condens tegengaan, en dit is zeker van belang bij oudere woningen. Dit zorgt uiteindelijk voor lagere kosten; er blijft minder warmte binnen en je hebt minder energie nodig. De investering in isolatiemateriaal haal je er uiteindelijk uit door deze kostenbesparing. Daarnaast is een dak met een juiste isolatie beter bestand tegen daklekkage Dordrecht. Excellent Dakonderhoud kan je met deze zaken helpen.


Daklekkages en het ontstaan hiervan

Een lekkage aan jouw dak kan door verschillende oorzaken ontstaan. Soms is het niet te voorkomen, en alle daken kunnen hiermee te maken krijgen, ongeacht hoe ze zijn gelegd. In veel gevallen is het zo dat je het pas opmerkt als het kwaad al is geschied. Dit kun je zien door vochtplekken of andere verkleuringen op de muur of op het plafond. Een daklekkage Dordrecht kun je verhelpen door ons van Excellent Dakonderhoud in te schakelen en te laten helpen. Het vinden van de oorzaak kan nogal lastig zijn, en wij helpen daar graag bij. Een daklekkage Dordrecht kan ontstaan door onder meer problemen in het lood of problemen in naden van het dak. Als deze naden zijn beschadigd, is de kans dat ze openschieten groter. Hierdoor kan er ook makkelijker water binnendringen. Door je dak goed te onderhouden en door af en toe een dakinspectie te laten doen, kun je deze problemen tegengaan. Deze inspectie kun je zelf doen om deklekkage Dordrecht te voorkomen, maar je kan het ook door een dakdekker uit laten voeren. Wij handelen deze zaken op een professionele manier. Kies voor preventie en laat regulier een inspectie uitvoeren, zodat je hoge kosten op de lange termijn kan voorkomen.


De ellendige schades door daklekkages

Zoals genoemd kunnen er verschillende vervelende schades ontstaan door een daklekkage Dordrecht. Vaak zijn de onzichtbare schades hierbij de ergste schades. Vocht- en andere plekken vallen snel op, maar dit zijn niet de ergste problemen. Oorzaken van lekkages hebben vaak te maken met de details van een dak, zoals de schoorsteen, ontluchtingen of dakgoten van een woning. Zo kan dit komen door een verstopte of een versleten dakgoot. Kosten kunnen soms hoog uitvallen en het is beter om dit te voorkomen. Een andere reden van een lekkage is onvoldoende onderhoud of het hebben van oud materiaal, wat bijvoorbeeld kan zorgen voor scheuren in daklood. Ook problemen aan de dakdoorvoer of de regenpijp kunnen zorgen voor beschadigingen aan het dak en lekkages. Vergeet niet dat het dak en de woning van je buren ook voor problemen kan zorgen. Wanneer deze beschadigd zijn is dit ook van invloed op jouw woning. Uiteindelijk kunnen wij van Excellent Dakonderhoud je met al deze problemen helpen. Zo verhelpen we een daklekkage Dordrecht graag voor je. Ook als deze zijn ontstaan door weersomstandigheden zoals bijvoorbeeld een storm. De schade kan soms groot zijn, en daarom moet je snel handelen en een dakdekker inschakelen. Wij komen graag voor je in actie.

Vochtplekken en schimmel bij lekkage

Wanneer je last hebt van een lekkage is dit vaak duidelijk te zien aan verkleuringen of vochtplekken op de muur of op het plafond. Dit kan leiden tot een loswekend behang en de ontwikkeling van schimmel in je huis. Deze schades zijn vaak duidelijk te zien, maar dit is helaas niet altijd zo. Sommige lekken zijn niet zo opvallend, waardoor het lastig is te vinden. De echte oorzaak zit in veel gevallen ook ver van de zichtbare beschadiging af. Om deze reden is het belangrijk om een dakdekker in te schakelen, zodat daklekkage Dordrecht snel kan worden verholpen. Onze specialisten van Excellent Dakonderhoud staan voor je klaar om deze problemen op te lossen, en hebben veel ervaring met daklekkages. Door een dakdekker in te schakelen kun je ergere schades aan je woning voorkomen

Wat doet een lekdetectie precies?

Omdat het opsporen van een daklekkage Dordrecht soms moeilijk gaat, is het inzetten van een dakdekker geen slecht idee. De overkoepelende naam voor deze specialisten, die het lek opsporen, wordt ook wel de lekdetectie genoemd. Bij Excellent Dakonderhoud zijn wij gespecialiseerd in het uitvoeren van een lekdetectie. Wij hebben actuele en geavanceerde methoden die helpen om het lek zo snel mogelijk op te sporen. Hierbij zorgt een expert dat de lekkage snel gelokaliseerd is. Door dit snel te doen kan het breek- en sloopwerk worden beperkt, wat kostenbesparend is omdat ergere schade wordt voorkomen. Daarnaast kun je ook een deel van de kosten indienden bij je schadeverzekering.

Welke daken komen het meeste voor?

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten daken op te noemen, maar twee springen er wel bovenuit. Dit zijn een plat dak en een hellend dak, welke het meeste voorkomen bij woningen. Tussen deze twee soorten zitten wel verschillen als we het hebben over daklekkage Dordrecht. Zo komen deze vervelende situaties een stuk vaker voor bij een plat dak, en dit heeft te maken met het aantal naden. Dit zijn er namelijk een stuk meer dan bij een hellend dak. Deze naden krimpen bij koud weer en zetten uit bij warm weer, waardoor er snel scheuren kunnen ontstaan. Dit vergroot weer de kans op een lekkage. Ook als het een oud dak betreft neemt het risico op schade toe. Je doet er in dat geval goed aan om een dakdekker in te schakelen om het opnieuw te laten bekleden.

Ook bij een hellend dak kan een lekkage ontstaan, maar de kans is wel een stuk minder groot. Wel zijn hier ook weer verschillende oorzaken aan te wijzen. Schade door lekkage aan een hellend dak komt vaak door externe factoren zoals extreme weersomstandigheden. Een kapotte of afgewaaide dakpan is in dit geval ook niet te missen. Hierbij is het dus makkelijker op te sporen. Als dakpannen verplaatsen of wegwaaien dan kan er makkelijk water je woning binnendringen. Dit zorgt uiteindelijk voor een daklekkage Dordrecht, en wij van Excellent Dakonderhoud helpen je graag om dit op te lossen.

 

Probleem opsporen bij plat en hellend dak

Allereerst kijken we naar het opsporen van een lekkage bij een plat dak. Een plat dak is vaak beplakt met bitumen die worden vastgezet aan het dakbeschot. De naden zijn hierbij een zwakke plek waar vaak problemen ontstaan. Hierdoor kan een daklekkage Dordrecht zo voorkomen. Bij een plat dak worden daklekkages vaak verholpen door een vloeibare dakbedekking te leggen. Wanneer je begint met de reparatie van een plat dak, is de eerste stap om een probleemanalyse uit te voeren. Allereerst kun je, als het veilig is, zelf een kijkje op het dak gaan nemen en zoeken naar de schade. Als je het probleem zelf niet kunt vinden dan gaat een dakdekker voor je opzoek. Hij of zij heeft ook speciale apparatuur om dit op te sporen, wat het een stuk makkelijker maakt. Stap twee betreft het opruimen en schoonmaken van het dak, waardoor de reparatie op een betere wijze kan worden uitgevoerd. Hierna kan de dakdekker aan de slag om daklekkage Dordrecht echt op te lossen. Vaak wordt het lek hersteld met een pasta. Is het echter een grotere schade? Dan moet er soms een geheel nieuwe dakbedekking worden gelegd.

De eerste stap bij het oplossen van een hellend dak betreft ook een probleemanalyse. Bij een hellend dak is het probleem sneller gevonden dan bij een plat dak, omdat het wel opvallend is als er bijvoorbeeld een dakpan mist. Daarentegen zijn schades aan een nok of aan de glazuurlaag minder makkelijk te vinden. Je kunt eerst zelf een kijkje nemen en daarna je bevindingen delen met een dakdekker. Schades aan een hellend dak kunnen met een gemakkelijke reparatie soms op te lossen zijn. Is de schade groter dan dat? Dan moet er meer werk aan te pas komen om daklekkage Dordrecht op te lossen. Schades kunnen erger worden omdat je bijvoorbeeld oude dakpannen hebt. Excellent Dakonderhoud kan je in elke situatie hierbij ondersteunen.

Snel oplossen van de problemen aan je dak

Heb je problemen aan je dak en daardoor een lekkage? Dan moet dit zo snel mogelijk worden opgelost. Des te langer je wacht, des te groter de schade uiteindelijk wordt. Je wilt niet met nog hogere kosten komen te zitten, en daarom is het goed om snel actie te ondernemen. Los je daklekkage Dordrecht op door een dakdekker van Excellent Dakonderhoud in te schakelen. Voorkom hiermee dat schades uit de hand lopen, en het bijvoorbeeld leidt tot schimmel of kortsluiting in je woning. Uiteindelijk kan dit zelfs zorgen voor een rotting in het dak, waardoor alle pannen moeten worden vervangen en je nog verder van huis bent. Daarnaast zorgt dit ook voor hogere energiekosten. Je wilt dus niet dat je daklekkage Dordrecht erger wordt. Wij helpen je om schade op een professionele manier op te lossen.

Certificering van dakdekkers

Heb je een hellend dak of een plat dak? Voor ons maakt het niet uit, want onze specialisten kunnen met elk soort dak overweg. Zoek je naar bedrijven voor daklekkage Dordrecht op te lossen, dan kom je verschillende resultaten tegen. Je moet er op letten het officiële bedrijven zijn met een certificaat. Zo hebben wij van Excellent Dakonderhoud een VCA-certificering, wat staat voor zekerheid en kwaliteit. Voordat je ons inschakelt is het goed om eerst contact op te nemen met je verzekering, zo kun je de schade alvast melden. Deze schade valt vaak onder je inboedel- of opstalverzekering. De schades die je maakt worden in vele gevallen gewoon vergoed, behalve als het echt je eigen schuld is geweest.

Liever voorkomen dan lekkage genezen

Zoals je hierboven kan lezen zorgt een daklekkage Dordrecht voor veel ellende, en daarom is het beter om deze lekkage zelf helemaal te voorkomen. Je komt al een heel eind als je je dak en woning regelmatig en goed onderhoud. Ook het regelmatig reinigen van je dak kan schade helpen voorkomen. Je dak gaat hierdoor langer mee en er is minder renovatie nodig. Daarnaast is het uitvoeren van inspecties door een specialist ook een goed idee. Een dakdekker kan je hierbij helpen; hij of zij geeft advies en kan daarnaast problemen snel opsporen. Ook kan het zijn dat er mos op je dak groeit. Door dit af en toe te verwijderen voorkom je dat dit nog meer groeit, waardoor dit het dak uiteindelijk kan aantasten. Hierbij kan ook het inschakelen van een dakdekker een goed idee zijn. Hiermee voorkom je hoge kosten op de lange termijn, omdat de kans op schade kleiner wordt. Daarnaast kan schade ook voor een onveilig dak zorgen, en dit is nooit wenselijk. 

Dakbedekking aanbrengen is ook belangrijk

De manier waarop de dakpannen en dakbedekking in de eerste plaats wordt gelegd is ook erg belangrijk voor een stevig dak. Dit is belangrijk, want een dak zorgt ervoor dat je woning droog blijft en is een essentieel onderdeel. Daarnaast zorgt het ook voor de veiligheid, wat misschien nog wel een belangrijker aspect is. Vochtschade kan namelijk zorgen voor een mindere veiligheid. Er zijn drie grote oorzaken die invloed hebben op je dak, namelijk schimmel, vocht en rotting. Deze factoren kunnen je dak zwakker maken waardoor er eerder lekkages kunnen ontstaan. Onderschat daarom het werk van een dakdekker niet. Je kunt een dakdekker inschakelen om kosten te besparen en te zorgen voor je veiligheid in huis. Wij van Excellent Dakonderhoud helpen je graag mee om je dak optimaal te houden en zo veiligheid van je huis te garanderen. Wij kunnen alle aspecten van het dak controleren. Een controle is belangrijk, want als schade is ontstaan is het vaak al te laat. Daarom is het verstandig om schade te voorkomen, voordat het ontstaat. Zorg voor goed onderhoud en een regelmatige controle, dan kun je jezelf een hele hoop ellende en kosten besparen.

Direct een Dakspecialist inschakelen?

Gratis Dakinspectie!

Wacht! Voor je weg gaat.. Je vergeet jouw gratis dakinspectie aan te vragen!

Wacht! Voor je weg gaat.. Je vergeet jouw gratis dakinspectie aan te vragen!