Kosten Dakdekker

Wat zeggen onze klanten

Wij worden beoordeeld met een 4.9 / 5.0 door 1200+ tevreden klanten!

Onze voordelen

Direct een gratis offerte aanvragen?

Wat kost een dakdekker?

Een dakdekker kan je helpen om jouw dak voor het eerst te bedekken of weer in een volledig nieuwe staat terug te brengen. Zelf met je dakbedekking aan de slag gaan is geen goed idee en kan zelfs ontzettend gevaarlijk zijn wanneer je geen ervaring hebt. Met een gespecialiseerd bedrijf als Excellent Dakonderhoud weet je ook zeker dat een van de belangrijkste onderdelen van je huis in perfecte staat is. Zo hoef je niet snel bang te zijn voor een lekkage, waterschade of stormschade. Maar: wat kost een dakdekker eigenlijk precies?

 

Prijsopbouw bij kosten van een dakdekker

Voordat we beginnen, laten we eerst zien hoe het totale kostenplaatje van een dakdekker eigenlijk is opgebouwd. Hier zie je drie grote elementen in terug. Het grootste element, en daarmee het meest bepalend voor de eindprijs, is het uurloon voor de arbeid van de dakdekker(s) zelf. Gemiddeld is dit zo’n 55% van de totaalprijs. Ook de materialen nemen een groot deel in van de totale kosten. Hieraan spendeer je ongeveer 35% van het totale budget. Dan zijn er nog kleine kostenposten zoals de afvoer van oude materialen om het plaatje compleet te krijgen.

Kosten voor arbeid

Het gemiddelde uurloon van een dakdekker ligt rond de 40 euro per uur. Natuurlijk is elke specialist vrij om zijn eigen uurloon te bepalen. Dit kan namelijk afhankelijk zijn van het aantal jaren ervaring of de regio waarin de dakdekker werkt. Het uurloon is daarnaast ook afhankelijk van het soort werkzaamheden dat de dakdekker moet uitvoeren. Zo is onderhoudsklus over het algemeen 45 euro per uur, terwijl regulier kluswerk ongeveer 35 euro per uur kost. Voor nieuwbouw wordt gemiddeld 40 euro per uur gerekend.

Niet alle dakdekkers rekenen een uurloon. Zij berekenen de kosten voor hun arbeid aan de hand van vierkante meters die onder handen genomen moeten worden. Deze manier is wel een stuk objectiever en zorgt ervoor dat jij als opdrachtgever de touwtjes beter in handen hebt. Dakdekkers die rekenen met een uurloon kunnen bijvoorbeeld langzamer werken om zo meer uitbetaald te krijgen. Door puur te kijken naar het objectieve aantal meters dat moet worden aangepakt, kun je de werkzaamheden en het kostenplaatje vooraf al beter schetsen.

Kosten voor materialen

Je kunt je dakonderhoud met allerlei verschillende materialen uit laten voeren. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voordelen en nadelen, maar zeker ook een eigen prijs. Ook het type dak dat je hebt (plat of hellend) heeft invloed op de prijs van het materiaal. Altijd kiezen voor de goedkoopste optie is niet altijd slim. Er is namelijk nog een belangrijk aspect dat je hierbij moet overwegen, namelijk de levensduur van het materiaal. Vaak hebben goedkopere materialen een beperkte levensduur, waardoor je sneller opnieuw een dakdekker langs moet laten komen om het materiaal te vervangen. Soms is het dus slimmer om te investeren in een wat duurder materiaal dat langer meegaat. Ten slotte kun je ook kijken naar de mate waarin het materiaal bijdraagt aan het isoleren van je huis, zodat je meer op de energiekosten kunt besparen. wij zetten de meest gebruikte materialen en de bijbehorende prijzen per vierkante meter overzichtelijk voor je op een rijtje

 

Type materiaal

Prijzen plat dak per m2

Prijzen hellend dak per m2

Gemiddelde levensduur

Bitumen

70 tot 90 euro

 

20 tot 25 jaar

PVC / kunststof

75 tot 95 euro

 

20 tot 25 jaar

EPDM

95 tot 120 euro

 

35 tot 40 jaar

Groendak

60 tot 65 euro

 

55 tot 60 jaar

Betondakpannen

 

40 tot 65 euro

30 tot 35 jaar

Leien dakpannen

 

55 tot 95 euro

35 tot 40 jaar

Kleidakpannen

 

55 tot 95 euro

45 tot 50 jaar

Riet

 

85 tot 100 euro

35 tot 40 jaar

Aluminium

 

70 tot 90 euro

45 tot 50 jaar

Koper

 

95 tot 125 euro

75 tot 80 jaar

Zink

 

75 tot 105 euro

95 tot 100 jaar

 

Kosten per regio

Zoals we al aangaven, kan de prijs van een dakdekker ook per regio verschillen. Over het algemeen liggen de prijzen in de Randstad en andere grote steden vaak wat hoger dan op het platteland. Hierbij is alleen rekening gehouden met het gemiddelde uurloon van dakdekkers en dus niet met eventuele bijkomende kosten. Denk dan bijvoorbeeld aan voorrijkosten: als dakdekkers ver moeten rijden, schiet de prijs alsnog omhoog. Goed om te weten: bij Excellent Dakonderhoud betaal je geen voorrijkosten, ongeacht je woonplaats. Dat scheelt dus al snel veel geld!

Voor gemiddeld kluswerk ben je in grote steden tussen de 29 en 41 euro per uur kwijt, terwijl dit op het platteland tussen de 24 en 34 per uur euro kost. Ook bij nieuwbouw is een verschil te zien: in de stad kost dat gemiddeld 32 tot 46 euro per uur, op het platteland 26 tot 39 euro per uur. Ten slotte de verschillen tussen onderhoud en inspectie van je dak: 37 tot 50 euro per uur in de stad en 30 tot 42 euro per uur in de provincie.

Kosten na stormschade

Soms is het onderhoud aan je dak helemaal niet gepland, bijvoorbeeld in het geval van stormschade. Hartstikke vervelend natuurlijk, dus wil je dat ook zo snel mogelijk weer opgelost hebben. Doordat stormschade vaak niet het hele dak betreft maar slechts een gedeelte, gelden hiervoor vaak andere prijzen dan wanneer je je dak nieuw laat bouwen of laat opknappen. In de tabel hieronder zie je eenvoudig de gemiddelde prijzen voor het opknappen van een dak na stormschade. Deze prijzen zijn compleet, inclusief materiaal, arbeidskosten en btw.

 

Type materiaal

Gemiddelde kosten plat dak

Gemiddelde kosten hellend dak

Dakpannen

 

125 tot 200 euro

Leien dakpannen

 

375 euro

Overzetdak

 

50 tot 75 euro

EPDM

250 tot 275 euro

 

Bitumen

250 tot 275 euro

 

 

Kosten voor een groen dak

Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om op kleine schaal een steentje bij te dragen aan het tegengaan van klimaatverandering. Naast zonnepanelen op je dak kan je dak nog een belangrijke rol spelen om het milieu te ondersteunen in de vorm van een groen dak. Hiervan zijn drie soorten. Je hebt een extensief groendak dat weinig onderhoud vergt en een vrij lichte dakconstructie is. Een extensief groendak vergroent je dak met bijvoorbeeld vetplantjes, mossen, kruiden of grassen. Een intensief groendak is geschikt voor tuinieren, maar dan op je dak. Hier kun je aan allerlei soorten groen denken, zelfs aan bomen en struiken. Dit zorgt echter wel voor een zware constructie, waardoor dit vrijwel uitsluitend mogelijk is op nieuwbouwdaken. Door ook te kiezen voor een EPDM onderlaag kun je zowel je extensieve als intensieve groendak beter beschermen.

 

Type groen dak

Gemiddelde kosten per m2

Levensduur

Extensief groen dak

50 tot 100 euro

60 jaar

Intensief groen dat

125 tot 200 euro

60 jaar

Onderlaag EPDM

40 tot 50 euro

60 jaar

 

Subsidies en kortingen bij kosten voor dakdekker

Investeren in het dak van je huis kan soms flink in de papieren lopen. Dan is het fijn om te weten dat je in sommige gevallen een subsidie kunt aanvragen voor het aanpassen van je dakconstructie. Een van de beschikbare subsidies is namelijk voor het laten aanbrengen van witte dakbedekking. Witte dakbedekking heeft namelijk een hogere reflectiewaarde, wat kan helpen bij de klimaatbeheersing in je huis constanter houden. voorwaarde voor deze subsidie is dat de warmteweerstand van je dak toe moet nemen met minstens 1,50 m2 per K/W. je krijgt dan maximaal 30 euro per vierkante meter dakbedekking terug.

Vroeger was er ook een algemene subsidie wanneer je je dakbedekking wilde laten vervangen of nieuw aan wilde laten brengen. Je betaalde dan namelijk een lager btw-tarief over de arbeid van het aanbrengen van je nieuwe of vernieuwde dakbedekking. Sinds 2015 is deze regeling helaas niet langer actief. Toch zijn er nog manieren om aanspraak te maken op meerdere subsidies. Die hangen allemaal samen met het isoleren van je dak. Door energiebesparende maatregelen te treffen (en waar isolatie er dus eentje van is), kun je meerdere subsidies aanvragen. Combineer het bezoek van een dakdekker dus zeker met het nemen van isolatie op je dak om het totale kostenplaatje wat te drukken en uiteindelijk ook minder te betalen aan bijvoorbeeld de energierekening. 

Excellent Dakonderhoud: gunstige tarieven

We hebben je nu een goed overzicht gegeven van de gemiddelde kosten voor een dakdekker. De experts van Excellent Dakonderhoud bieden hun uitstekende kwaliteiten aan voor marktconforme prijzen. Op die manier weet je dus zeker dat je bij ons nooit te veel betaald! Als bijkomend voordeel krijgen onze klanten bij veel klussen nog een fijne korting, waardoor je nog voordeliger uit bent.

Ben je benieuwd naar het totale kostenplaatje van onze services? Vraag dan snel een gratis en volledig vrijblijvende offerte bij ons aan! Wij kijken dan graag samen met je naar de mogelijkheden voor jouw dak en geven je in de offerte alvast een duidelijk overzicht van alle kosten. Zo weet je dus vooraf precies waar je aan toe bent. Dat is wel zo fijn.

Waarvoor is Excellent Dakonderhoud in te schakelen?

Onze vakmannen zijn breed gespecialiseerd in allerlei verschillende klussen rondom jouw dak. Het maakt dus niet uit of je ons inschakelt voor kleine onderhoudsklussen of het aanleggen van een volledig nieuw dak. Wij helpen je hoe dan ook graag verder! Voor de volgende klussen kun je bij ons terecht

 

  • Reparatie of renovatie van platte daken

Schade aan je platte dak is natuurlijk altijd vervelend, dus wil je hier zo snel en zo goed mogelijk bij geholpen worden. Onze specialisten schieten snel te hulp met een hoogwaardige maar ook betaalbare renovatie van je platte dak. Met name materialen als bitumen, PVC of EPDM zijn onze specialiteit.

 

  • Het verhelpen van een lekkage

Een plotselinge daklagge wil je zo snel mogelijk verhelpen, dus kun je ook dan rekenen op de supersnelle service van Excellent Dakonderhoud. Onze vakmannen sporen de oorzaak van de lekkage zo snel mogelijk op en verhelpen deze vervolgens. Hierbij rekenen we geen torenhoge prijzen doordat er meer haast bij geboden is, maar word je nog steeds voor een marktconforme prijs geholpen. Heb je met spoed een lekkage die je wilt oplossen? Met onze spoedservice kunnen we echt altijd en echt overal binnen 3 uur aanwezig zijn om je lekkage zo snel mogelijk op te lossen.

 

  • Dakgoot reparaties of vernieuwen

Ook voor zaken buiten het dakonderhoud kun je bij ons terecht. Wil je bijvoorbeeld je dakgoten laten vernieuwen doordat de levensduur bereikt is of omdat er schade is ontstaan? In veel gevallen kunnen onze experts deze repareren. Op die manier bespaar je nieuw materiaal en een hoop kosten uit. Is de dakgoot wel echt aan vervanging toe? Dan leveren wij de nieuwe dakgoot tegen de scherpst mogelijke prijs.

 

  • Schoonsteenrenovaties

Ten slotte kun je op onze hulp rekenen wanneer je schoonsteen een grondige opknapbeurt verdiend. Onze vakmensen knappen je schoorsteen volledig op en maken hem weer als nieuw. Zo kun je weer comfortabel genieten van je haard of kachel en weet je zeker dat je schoonsteen weer jarenlang beschermd is tegen allerlei (weers)invloeden van buitenaf.

 

Gratis services van Excellent Dakonderhoud

We leveren niet alleen de beste kwaliteit tegen een scherpe prijs, maar we bieden je ook nog een hoop gratis services. Op die manier bieden we je dus een nog voordeligere prijs! Zo rekenen we nooit voorrijkosten, ongeacht waar in Nederland je woont. Heb je twijfels over het nodige onderhoud of opbouwen van je dakconstructie? Door een gratis inspectie aan te vragen, komen onze specialisten graag bij je langs. Zij kijken dan, samen met jou, naar de best passende oplossing. Ook helemaal gratis: het aanvragen van een vrijblijvende offerte. Wij maken dan een op maat gemaakte prijsopgave voor jouw klus, zodat jij vooraf al op de hoogte bent van de kosten. Dat scheelt verrassingen achteraf.

 

Vraag hier snel je vrijblijvende offerte aan!

Ben je net zo enthousiast geworden als wij? Wat mooi! Je kunt hieronder snel en eenvoudig een offerte aanvragen voor jouw nieuwbouw- of onderhoudsklus. Laat je gegevens achter en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. Heb je verder nog vragen of andere opmerkingen? Laat deze dan achter bij het aanvragen van de offerte, zodat we je ook hier zo goed en snel mogelijk verder mee kunnen helpen. Hopelijk mogen we je snel komen helpen met een klus op jouw dak!Direct een Dakspecialist inschakelen?

Gratis Dakinspectie!

Wacht! Voor je weg gaat.. Je vergeet jouw gratis dakinspectie aan te vragen!

Wacht! Voor je weg gaat.. Je vergeet jouw gratis dakinspectie aan te vragen!