Uw platte dak vernieuwen?
Laat het aan ons vakmanschap over!

Wat zeggen onze klanten

Wij worden beoordeeld met een 4.9 / 5.0 door 1200+ tevreden klanten!

Onze voordelen

Direct een gratis offerte aanvragen?

Alle opties bij een plat dak vernieuwen

Ben je op zoek naar de beste manier om je plat dak te vernieuwen? Excellent Dakonderhoud helpt je graag op weg! Wij zetten alle mogelijke opties voor je op een rijtje. Ook geven we je nog meer informatie over allerlei aspecten die je graag wilt weten, zoals wanneer je plat dak bijvoorbeeld aan vernieuwing toe is of hoeveel het vernieuwen van je platte dak eigenlijk kost.

Wanneer moet ik mijn plat dak vernieuwen?

Het is afhankelijk van meerdere factoren of je plat dak daadwerkelijk toe is aan vervanging. Over het algemeen zijn de volgende drie aspecten belangrijke handvatten om te bepalen of en wanneer je plat dak aan vernieuwing toe is:

 

 1. Leeftijd van het dak

Een plat dak heeft natuurlijk veel voordelen, maar een nadeel van een plat dak is een kortere levensduur dan bijvoorbeeld een dak met dakpannen. Daarom speelt de leeftijd van een plat dak een belangrijke rol als je wilt bepalen of je dak vervangen moet worden. hoe lang je plat dak precies meegaat, hangt af van het materiaal waaruit je plat dak bestaat. Materialen als Bitumen gaan ongeveer 25 jaar mee, materialen als EPDM en PVC gaan zelfs zo’n 40 jaar mee.

 1. Onderhoud van het dak

Preventief onderhoud uitvoeren aan je plat dak verlengt de levensduur aanzienlijk. Dat voorkomt hogere kosten op de lange termijn. Gaat je dak dus alweer een tijdje mee of merk je een klein gebrek, is het alvast verstandig (preventief) onderhoud uit te voeren om je platte dak langer mee te laten gaan.

 1. Schade aan het dak

Heeft je plat dak schade opgelopen, bijvoorbeeld na een storm? Dan kan het soms slimmer zijn om je dak volledig te laten vernieuwen in plaats van enkel te laten repareren. Je kunt bij een vernieuwing namelijk direct andere voordelen doorvoeren voor je dak, waardoor je uiteindelijk een sterker dak over houdt.

 

Twijfel je of je dak aan vervanging toe is, bijvoorbeeld doordat je net bent verhuisd en het eerdere onderhoud aan het platte dak niet kent?  Dan helpen wij je graag verder met een gratis dakinspectie! Wij komen graag bij je langs om de huidige staat van je dak te inspecteren en je een eerlijk advies te geven over het vernieuwen van je platte dak. Hiervoor inspecteren we het gehele dak, inclusief het materiaal en de dakconstructie zelf. Vervolgens krijg je van ons een volledig vrijblijvende offerte, die je hier aan kunt vragen.

Welke opties heb ik voor mijn plat dak vernieuwen?

Grofweg zijn er drie belangrijke opties om je plat dak te vernieuwen. Elk van deze opties heeft zijn eigen voor- en nadelen in specifieke situaties, dus is het goed om te kijken welke optie het beste past bij jouw huidige dak.

Optie 1: Dakbedekking vervangen

Als de onderliggende constructie van je platte dak nog helemaal in orde is, maar het materiaal op je dak aan vervanging toe is, kun je er voor kiezen om enkel de dakbedekking te vervangen. Zo vernieuw je efficiënt, doeltreffend en vrij voordelig je plat dak. Je kunt hierbij kiezen uit allerlei materialen. elk materiaal heeft logischerwijs eigen voordelen en een eigen prijskaartje. Excellent Dakonderhoud helpt je graag verder met verschillende soorten materialen, waaronder bitumen, EPDM, PVC of een groendak.

Hoe lang je vervolgens met deze materialen kunt doen, hangt niet alleen af van het materiaal zelf. Ook de kwaliteit van het materiaal en de installatie van het materiaal hebben grote invloed op de uiteindelijke levensduur. Daarom is het slim om alleen samen te werken met de beste aanbieders van dakonderhoud, zoals Excelltent Dakonderhoud! Wij leveren uitsluitend de allerbeste materialen en onze professionele installateurs zorgen voor de meest optimale installatie ervan, zodat jij zo lang mogelijk van je nieuwe platte dak kunt genieten.

Optie 2: Volledige dakconstructie vernieuwen

Als niet het materiaal van je plat dak aan vernieuwing toe is, maar ook de onderliggende constructie niet meer in optimale staat is, is een volledige vernieuwing van de constructie noodzakelijk. Gelukkig kun je vaak met alleen het vervangen van je dakbedekking uit de voeten. Een volledige dakconstructie vernieuwen is nodig wanneer:

 • Je dakconstructie door vocht is aangetast
 • Je dakconstructie door houtwormen is aangevreten
 • Je dakconstructie door een enorm zware belasting doorzakt
 • Je dakconstructie een foutief ontwerp heeft

Je wilt natuurlijk graag zeker weten of een volledige renovatie van de dakconstructie wel echt nodig is, of dat je ook je plat dak kunt vernieuwen door alleen de dakbedekking aan te pakken. Ook bij die keuze helpen wij je graag verder! Vraag hiervoor een gratis offerte bij ons aan en wij komen snel bij je langs om je dak volledig te inspecteren.

Optie 3: Isolatie van je plat dak

Laat je je dak toch al aanpakken? Ga dan ook direct voor isolatie! Daarmee kun je dubbel geld besparen: een keer door meerdere werkzaamheden aan je dak te combineren en nog veel vaker op je energiefacturen.

Je kunt je dak zowel via de binnenkant als via de buitenkant laten isoleren. De meest gekozen optie is echter via de buitenkant. Op die manier neem je ook de gehele dakconstructie mee in je zogeheten isolatieschil, waardoor je beter kunt isoleren. Ook voorkomt dat hevige schommelingen in de temperatuur, wat daarmee vochtproblemen of schade aan je isolatie kan verhelpen.

Waar moet ik op letten bij het vernieuwen van mijn dak?

Je plat dak vernieuwen is geen klusje dat je elk jaar uit laat voeren. We snappen dus maar al te goed dat je je afvraagt wat er allemaal komt kijken bij zo’n renovatie en waar je allemaal op kunt letten. Deze ingreep is namelijk perfect om wat verbeteringen aan je dak door te voeren. We geven je daarom enkele belangrijke tips waar je alvast over na kunt denken.

 

 • Denk aan extra licht in je woning

Vind je het soms wat donker in je huis? Het laten installeren van een lichtkoepel of lichtstraat op je dak kan hier enorm bij helpen door flink wat extra zonlicht binnen te laten. Zo word je huis direct een stuk minder donker! Als je dit los wilt aanpakken, kan het een vrij prijzige ingreep worden. door het te combineren met het vernieuwen van je plat dak, bespaar je flink op deze kosten en verhoog je zo efficiënt mogelijk je wooncomfort.

 

 • Creëer nóg meer woonruimte

Heb je je plat dak niet nodig voor extra licht maar wil je het op een andere manier inzetten? Bekijk dan zeker de opties om extra woonruimte te kunnen creëren, bijvoorbeeld in de vorm van een daktuin of een dakterras. Wel alvast een kleine opmerking: niet elke dakconstructie is hiervoor geschikt, dus controleer dit eerst voordat je verder droomt van dat ideale dakterras of die ideale daktuin.

 

 • Optimaliseer de afwatering

Staat je dak vaak vol met plassen na een regenbui, bijvoorbeeld doordat de hellingsgraad van je plat dak niet helemaal optimaal is? Zorg dan dat je het vernieuwen van je plat dak direct aangrijpt om dit probleem op te lossen. Doordat het regenwater dan sneller weg kan lopen, geniet je ook langer van je dakbedekking doordat er minder slijtage of schade op kan treden.

 

 • Controleer omliggende randzaken

Nu er toch op je dak gewerkt wordt, kun je die aanleiding direct aangrijpen om ook verschillende randzaken rondom je dak te laten controleren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken als het zinkwerk of je dakgoten. Op die manier weet je direct hoe het met deze zaken gesteld is. Als er wat mis is, is dit ook direct een makkelijke manier om de problemen op te lossen. Zo weet je zeker dat je je hierover de komende tijd geen zorgen hoeft te maken.

 

 • Houd rekening met aanpassingen aan je dak

Wanneer je een meer ingrijpende aanpassing gaat doen op je plat dak, bijvoorbeeld het aanpassen van de constructie of het aanleggen van isolatiemateriaal, kan het zijn dat er wat zaken op je dak aangepast zullen moeten worden. neem bijvoorbeeld de isolatie: als dit langs de buitenkant wordt aangebracht, leidt dit er meestal toe dat je dak verhoogd moet gaan worden. Ook bij het aanbrengen van nieuwe dakranden, lichtkoepels of andere zaken kunnen aanpassingen noodzakelijk zijn. Wees je hier dus van bewust en laat je hier vooral ook goed over informeren. Onze vakmannen leggen je graag uit welke eventuele aanpassingen nodig zijn.

 

 • Denk aan beschikbare subsidies

Je plat dak vernieuwen kan soms flink in de papieren lopen. Het is dan goed om te weten dat hiervoor allerlei subsidies of andere financiële voordelen beschikbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een Investeringssubsidie Duurzame Energie ontvangen als je je dak van minimaal 20 vierkante meter laat isoleren. Als je woning niet ouder is dan 2 jaar, hoef je over de arbeidskosten van het aanleggen van de isolatiematerialen ook maar 9% btw te betalen. Vraag ook na bij je gemeente of er een subsidie voor dakisolatie is. Via een energiebespaarlening kun je een stuk voordeliger een lening afsluiten om je dak te isoleren. Let op: om in aanmerking te komen voor deze subsidies moet je in veel gevallen samenwerken met een hiervoor erkende aannemer. Excellent Dakonderhoud is gelukkig zo’n aannemer! Met onze offerte kun je vaak al een aanvraag doen voor dergelijke subsidies of leningen.

De voordelen van Excellent Dakonderhoud

Voor een ingrijpende klus als je plat dak vernieuwen wil je natuurlijk graag de allerbeste professionals die de klus snel én goed klaren. Daar helpen wij van Excellent Dakonderhoud je heel graag bij. Wat zijn nog meer redenen om voor ons bedrijf te kiezen?

 

 1. Vrijblijvende offertes

Wij helpen je graag bij al je vragen over het vernieuwen van je plat dak. Zo komen we bij je kijken om de problemen in kaart te brengen. Vervolgens krijg je van ons een vrijblijvende en gratis offerte. Hiervoor rekenen we zelfs geen voorrijkosten! Vraag dus zeker eens een offerte aan om met onze vakmannen alle mogelijkheden voor jouw plat dak te bespreken.

 

 1. Gratis inspectie

Als je twijfelt wat voor soort onderhoud jouw plat dak nodig heeft, komen onze professionals ook graag bij je langs. Zij inspecteren dan je gehele dak en bekijken samen met jou alle mogelijke opties. Ook dit doen we volledig gratis!

 

 1. Gunstige tarieven

Onze materialen hebben altijd marktconforme prijzen en zijn van de hoogste kwaliteit. Hier bovenop ontvang je geregeld ook nog prettige kortingen. Zo weet je dus zeker dat je niet te veel betaald!

 

 1. Lange garantie op materialen

Doordat onze materialen uitsluitend van de meest hoogwaardige materialen gemaakt zijn, krijg je van ons ook 10 jaar lang garantie op het uitgevoerde werk. Mocht er dus onverhoopt iets niet goed zijn, is het fijn om te weten dat je hierbij altijd goed geholpen zult worden.

 

 1. Altijd snel aanwezig

Heb je een acuut probleem met je plat dak, bijvoorbeeld een vervelende lekkage? Dan zijn onze professionals altijd binnen 3 uur op locatie om je hier zo snel mogelijk verder mee te helpen. Je probleem is dan binnen no time door ons opgelost. Nog een voordeel: hiervoor betaal je opnieuw geen voorrijkosten.

 

 1. Vakkundig personeel

Natuurlijk werkt Excellent Dakonderhoud samen met de allerbeste professionals in hun vakgebied. Je dak wordt dus altijd behandeld door vakkundig personeel. Het is wel zo fijn om te weten dat je dak in goede handen is bij vakmensen met kennis van hun beroep.

Vraag hier snel en eenvoudig je offerte aan

Benieuwd naar wat Excellent Dakonderhoud allemaal voor jouw plat dak vernieuwing kan betekenen? We helpen je graag verder! Twijfel dus niet en vraag zeker eens een vrijblijvende offerte bij ons aan om alle mogelijkheden te bespreken met een van onze professionals. Hopelijk tot snel!

Direct een Dakspecialist inschakelen?

Gratis Dakinspectie!

Wacht! Voor je weg gaat.. Je vergeet jouw gratis dakinspectie aan te vragen!

Wacht! Voor je weg gaat.. Je vergeet jouw gratis dakinspectie aan te vragen!