Opzoek naar een dakdekker uit uw regio?

Wat zeggen onze klanten

Wij worden beoordeeld met een 4.9 / 5.0 door 1200+ tevreden klanten!

Onze voordelen

Direct een gratis offerte aanvragen?

Hoe los je stormschade Dordrecht op?

Als je dak door stormschade Dordrecht beschadigd is, dan wil je dit graag snel oplossen. Een stormschade kan voor vervelende gevolgen zorgen, zoals een lekkage. Dit kan weer leiden tot vochtschade, schimmels en zelfs tot houtrot. Voor dit soort problemen is het dus aan te raden om een dakdekker in te schakelen. Hierdoor wordt ergere schade voorkomen en beperk je de kosten. Bij Excellent Dakonderhoud werken verschillende dakdekkers die jaren ervaring hebben met dit soort problemen en je graag helpen. Wil je meer weten over stormschade Dordrecht en hoe dit op te lossen valt? En waar een dak uit bestaat? Lees dan snel verder.

Stormschade Dordrecht kan leiden tot lekkage

Doordat een stormschade Dordrecht optreedt, kan dit leiden tot een daklekkage. Vaak komt dit dan door problemen met details en aansluitingen van het dak. Door deze heftige stormen kunnen verschillende onderdelen worden beschadigd. Vaak treden er problemen met een lekkage op bij de dakgoot, de schoorsteen of de ontluchtingen. Denk bijvoorbeeld aan een verstopte dakgoot. Ook als je dak uit oud materiaal bestaat is de kans groter dat er heftige schade ontstaat door een stormschade Dordrecht. Bij Excellent Dakonderhoud helpen we je graag om je stormschade Dordrecht aan je dak op te lossen.


De onderdelen die een dak heeft

Een dak van je woning bestaat uit verschillende onderdelen. De hoofddraagconstructie van het dak is hierbij het belangrijkste onderdeel. Dit bestaat weer uit spanten, die zorgen dat externe materialen op een juiste manier worden afgevoerd. Ze kunnen uit verschillende materialen, zoals staal en hout, bestaan. Stalen spanten zijn vaak steviger, en worden daarom gebruik als het om een groot dakoppervlak gaat. Tussen deze spanten worden gordingen gelegd, welke ook een deel van de dakbelasting dragen. Het dakbeschot wordt hier overheen gelegd. Daarnaast bestaat er ook nog zoiets als een knieschot; een steunpunt die ook een deel van de dakbelasting van het dak draagt. Wanneer deze onderdelen allemaal goed zijn gelegd, is de kans op stormschade kleiner.

Andere belangrijke onderdelen voor een dak

Naast bovengenoemde onderdelen zijn er nog een aantal andere belangrijke delen die zorgen voor een goed dak. Hier is de muurplaat een van. Dit is een plaat welke voor een verbinding zorgt tussen de vloer en het dakvlak. Deze plaat zorgt dat er van het dak spatkracht word opgenomen; dit is de belasting, zowel verticaal als horizontaal, bij een schuin dak. Door deze spatkracht op te nemen zorgt de muurplaat ervoor dat het dak op zijn plek blijft liggen. Dit wordt weer vastgemaakt door staalstrippen. Over bovenstaande onderdelen worden dakpannen en panlatten gelegd. Deze onderdelen moeten goed op elkaar aansluiten zodat het een groot geheel wordt. De kans op stormschade is een stuk kleiner als dit goed is gelegd. Uiteindelijk maak je je woning hier veiliger mee. Onze experts van Excellent Dakonderhoud helpen je hier graag verder mee.

Zorg voor een goede dakisolatie

Naast alle onderdelen kun je er ook voor kiezen om je dak nog een extra isolatielaag te geven. Hierdoor wordt er meer warmte binnengehouden, wat uiteindelijk voor lagere energiekosten kan zorgen. Je hebt minder energie nodig door een dakisolatie. Daarnaast kan dit ook condens in het dak tegengaan. Dit is voornamelijk belangrijk bij oudere woningen. Als je in isolatiemateriaal investeert kun je er zeker van zijn dat je uiteindelijk de kosten terug krijgt, omdat je dus minder energie verbruikt. Een dak met isolatie is daarnaast ook nog eens beter bestand tegen stormschade. Veel redenen om wel voor een isolatie te kiezen. 

Hoe ontstaan lekkages aan je dak door een storm

Een storm kan een vervelende invloed hebben op jouw dak. Hierdoor kan er bijvoorbeeld een lekkage ontstaan. Dit is heel vervelend, en in sommige gevallen is een stormschade Dordrecht niet te voorkomen. Alle daken kunnen dit krijgen, ongeacht de manier van leggen. Vaak merk je de lekkage schade pas op als het kwaad al is geschied. Zo zie je bijvoorbeeld vochtplekken of andere verkleuringen. Door een stormschade Dordrecht kan dus een daklekkage ontstaan, en onze specialisten van Excellent Dakonderhoud helpen je hier graag bij. De oorzaak vinden is niet altijd even makkelijk, en daar kunnen wij je bij assisteren. Een daklekkage kan bijvoorbeeld ontstaan door problemen met het daklood of problemen met de naden van het dak. Wanneer dit is beschadigd, is de kans op schade groter. Hierdoor kan er gemakkelijk water naar binnen druppelen. Het is belangrijk om je dak goed te onderhouden en zo af en toe een dakdekker op inspectie te laten komen. Hierdoor kunnen veel problemen worden voorkomen. Excellent Dakonderhoud handelt op een professionele manier en helpt klanten om stormschade op te lossen en zoveel mogelijk te beperken. Voorkom hiermee hoge kosten.

Wat zijn de nadelige gevolgen van een daklekkage

Als er na stormschade Dordrecht een daklekkage ontstaat, kunnen er vervelende schades volgen aan je woning. De onzichtbare schades zijn hierbij vaak erger dan de zichtbare schades. Zo vallen vlekken op de muur altijd wel op, maar dit zijn niet de vervelendste gevolgen. Als er door stormschade Dordrecht een daklekkage volgt, heeft dit vaak te maken met details van een dak. Denk bijvoorbeeld aan een schoorsteen of de dakgoten. Daarnaast kan het ook komen doordat het materiaal al wat ouder is. Hierdoor kan het minder kracht dragen en ontstaat er sneller stormschade. Het is beter om dit te voorkomen, want de kosten kunnen hoog oplopen. Naast bovengenoemde oorzaken kan het ook komen door beschadigingen in de regenpijp of problemen aan de dakdoorvoer. Ten slotte kan het dak en de woning van je buren ook voor problemen zorgen. Als deze oud of al beschadigd zijn, kan dit ook zorgen voor een beschadiging aan jouw dak en woning. Let hier dus goed op. Wij van Excellent Dakonderhoud kunnen je helpen met alle problemen rondom stormschade Dordrecht. Het maakt niet uit hoe groot of klein de schade is, wij helpen je er graag mee.

Duidelijke signalen van een lekkage

Als er door stormschade Dordrecht een lekkage optreedt, is dit vaak goed te zien aan vochtplekken of andere verkleuringen in je woning. Deze kleine beschadigingen kunnen weer leiden tot grotere, bijvoorbeeld het los gaan hangen van het behang. Daarnaast kan het leiden tot schimmelvorming. Niet alle lekken zijn zo opvallend en daarom lastig te vinden. Daarnaast is de oorzaakplek vaak verder van de vochtplek af. Hierom is het belangrijk om een specialist in te schakelen die professioneel te werk gaat en dit kan opsporen. Wij van Excellent Dakonderhoud helpen je er graag mee. Zo kan stormschade Dordrecht aan je dak goed worden verholpen. We hebben daarnaast veel ervaringen met het oplossen van daklekkages. Door een specialist te laten helpen kun je uiteindelijk ergere schades aan je dak en woning voorkomen.

Door stormschade lek laten opsporen

Het opsporen van een stormschade Dordrecht gaat dus niet altijd even makkelijk, en daarom is het inzetten van een dakdekker een goed idee. Als het daarbij specifiek om een lekkage gaat, wordt dit ook wel de lekdetectie genoemd. Zij helpen met het opsporen van een daklekkage. Onze specialisten van Excellent Dakonderhoud zijn gespecialiseerd in dit soort schades en het uitvoeren van een lekdetectie. Onze dakdekkers gebruiken geavanceerde methoden om het lek op te sporen en kunnen daarna meteen aan de slag om het te herstellen. De lekkage wordt op deze manier snel gelokaliseerd. Wacht niet langer, want door dit snel op te sporen bespaar je breek- en sloopwerk, waardoor je uiteindelijk kosten bespaard. De kosten van de lekdetectie kan je vaak indienen en terugkrijgen via je schadeverzekering.

Soorten daken en stormschade

Veel verschillende huizen, dus veel verschillende soorten daken. Toch zijn er twee soorten die het vaakst voorkomen in Nederland. Dit zijn platte en hellende daken. Als we naar stormschades en lekschades kijken, worden deze daken anders behandeld. Bij een plat dak komt een stormschade Dordrecht bijvoorbeeld vaker voor. Dit heeft onder andere te maken het aantal naden. In een plat dak zitten veel meer naden, en deze krimpen bij koud weer en zetten uit bij warm weer. Hierdoor kunnen er snel scheuren ontstaan, welke weer kunnen leiden tot een lekkage. Ook wanneer het oude materialen betreft neemt de kans op schade toe. Af en toe een controle is dus geen overbodige luxe om uiteindelijk hoge reparatiekosten te voorkomen. Wij kunnen je hierbij helpen.

Hellende daken kunnen ook te maken krijgen met stormschade en lekkages, maar dit is minder gebruikelijk. Hierbij is stormschade Dordrecht vaak wel de grootste boosdoener. Als dit gebeurt, is de schade vaak niet te missen. Een kapotte of weggewaaide dakpan is namelijk niet te missen. Het opsporen gaat hierbij dus een stuk makkelijker, vergeleken met een plat dak. Wanneer dakpannen beschadigd of verdwenen zijn, kan er makkelijk vocht binnenkomen. Zorg er dus voor dat je stormschade Dordrecht oplost en schakel een dakdekker in.

Hoe zie je deze schade bij een plat en hellend dak?

Hoe spoort je stormschade en lekkage op bij een plat dak? Daar gaan we het nu over hebben. Het is goed om te weten dat een plat dak vaak bitumen bevat, welke zijn vastgezet aan het dakbeschot. De naden van het dakbeschot zijn een kwetsbare plek waar vaak problemen ontstaan. Dit kan leiden tot een stormschade Dordrecht. Lekkageplekken kunnen vaak worden opgelost door vloeibare dakbedekking neer te leggen. De eerste stap van het oplossen van een stormschade Dordrecht bij een plat dak is de probleemanalyse. Neem eerst zelf een kijkje op het dak, maar doe dit alleen als het veilig is. Kun je het zelf niet zo goed zien? Dan gaat een dakdekker voor je aan het werk. Onze specialisten hebben speciale apparatuur die snel de plek van schade kan opsporen. Dit maakt het een stuk makkelijker dan dit met het blote oog te moeten doen. Na de probleemanalyse is het belangrijk om het dak zo goed mogelijk schoon te maken en op te ruimen. Hierdoor kan de reparatie beter en sneller worden opgelost. Vaak wordt de schade uiteindelijk hersteld met een pasta, echter kan dit alleen bij kleine schades. Als het een grotere schade betreft moet er soms nieuwe dakbedekking worden gelegd.

Bij het oplossen van stormschade bij een hellend dak moet eerst ook een probleemanalyse worden uitgevoerd. Vaak is het probleem wel sneller opgespoord dan bij een plat dak, omdat het goed te zien is als er een dakpan beschadigd is of als er eentje mist. Wel is het zo dat schades aan de nokken of schades aan de glazuurlaag minder goed te zien en op te sporen zijn. Bij de probleemanalyse kan je ook eerst zelf naar het dak kijken en daarna je bevindingen met de dakdekker delen. Met een reparatie van onze dakdekkers van Excellent Dakonderhoud kan de schade snel worden opgelost. Als het een grotere schade is moet er wel iets meer werk worden uitgevoerd. Dit is bijvoorbeeld het geval als je al wat oudere dakpannen hebt. Hoe dan ook, Excellent Dakonderhoud kan je hier bij ondersteunen.

Dakproblemen snel oplossen

Problemen aan je dak moeten zo snel mogelijk worden opgelost. Als je lang wacht met een reparatie, kan het zijn dat de schade alleen maar groter wordt. Hierdoor kunnen hogere kosten ontstaan en dit wil je natuurlijk niet. Snel actie ondernemen is dus erg belangrijk. Los je stormschade Dordrecht en lekkage op door contact met ons te zoeken, en wij helpen je snel verder. Als schades uit de hand lopen kan dit leiden tot schimmel of zelfs kortsluiting in de woning. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Zo kan dit uiteindelijk ook zorgen voor rotting in het dak. Hierdoor moeten alle pannen worden vervangen en is de reparatie erg groot. Dit soort schades leiden tevens tot hoge energiekosten. Zorg er dus voor dat je stormschade Dordrecht beperkt blijft en neem snel contact met ons op. Onze dakdekkers zorgen dat je dak snel gemaakt wordt.

Een goede dakdekker zoeken

Als je ons inschakelt, zorgen wij dat je dakproblemen worden opgelost. Dit kunnen wij met elk type dak doen, zowel hellend als plat. Wanneer je gaat zoeken naar een bedrijf om de schade op te lossen, kom je veel verschillende zaken tegen. Het is hierbij belangrijk dat je naar professionele en gecertificeerde bedrijven kijkt. Ons bedrijf heeft een VCA-certificering, wat staat voor de beste kwaliteit. Kies je voor ons? Dan helpen wij je graag! Wel is het belangrijk om eerst even contact op te nemen met je verzekering. Hier kun je de schade alvast melden, en dit valt in veel gevallen binnen je opstal- of inboedelverzekering. Vaak worden deze schades gewoon vergoed. Dit wordt alleen niet vergoed als de schade je eigen schuld is.

Voorkom schade voordat het er is

Uiteindelijk is het beter om stormschade Dordrecht te voorkomen dan te genezen. Als je jouw woning en dak goed onderhoud, kan dit al voor schadebeperking zorgen. Daarbij is het belangrijk dat je het dak vaak reinigt en opruimt, dit voorkomt ook stormschade Dordrecht. Hierdoor kan je dak langer mee en is er ook minder renovatie nodig. Het uitvoeren van inspecties is ook een goed idee. Hierbij kan een dakdekker van Excellent Dakonderhoud je bij helpen. Problemen worden op deze manier snel opgespoord en wij kunnen daarnaast professioneel advies geven. Daarnaast kan het ook voorkomen dat er mos op je dak groeit. Bij regelmatig onderhoud kun je ervoor zorgen dat er niet een overgroei komt. Dit kan je dak uiteindelijk ook aantasten, en een dakdekker kan je hierbij helpen. Door dit op tijd te regelen zorg je dat de schade niet toeneemt en bespaar je kosten op de lange termijn. De kans op schade wordt namelijk kleiner. Naast de hoge kosten kan de woning ook minder veilig worden, en het is belangrijk om dit te voorkomen. Iedereen wil zo veilig mogelijk wonen en wanneer je schade hebt aan je dak, moet dit daarom snel opgelost worden.


Hoe wordt de dakbedekking aangebracht?

Ten slotte is het nog belangrijk om te kijken hoe de dakbedekking is gelegd. Een stevig dak is erg belangrijk voor een woning, en zorgt voor de veiligheid. Daarnaast houdt het je woning droog. Daarbij kan vochtschade in je woning zorgen voor mindere veiligheid, wat je wil voorkomen. Uiteindelijk zijn de drie grootste factoren die invloed hebben op je dak vocht, schimmel en rotting. Hierdoor kan het dak van woning zwakker worden, waardoor stormschade Dordrecht en lekkages kunnen ontstaan. Schakel dus altijd een dakdekker in bij dit soort situaties, zodat je zeker weet dat het wordt opgelost. Onze dakdekkers van Excellent Dakonderhoud zijn opgeleid en gecertificeerd, zodat wij de beste hulp kunnen verzekeren. Alles wat met je dak te maken heeft kunnen wij opsporen en oplossen. Controle van het dak is belangrijk, want als er problemen ontstaan is het vaak al te laat. Daarom is voorkomen nog altijd beter dan genezen. Wees verstandig en laat het niet uit de hand lopen. Zo bespaar je uiteindelijk ergere schade, zorg je voor een betere veiligheid en raak je niet veel geld kwijt aan allemaal reparaties.


Direct een Dakspecialist inschakelen?

Gratis Dakinspectie!

Wacht! Voor je weg gaat.. Je vergeet jouw gratis dakinspectie aan te vragen!

Wacht! Voor je weg gaat.. Je vergeet jouw gratis dakinspectie aan te vragen!